HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) is een kopieer beveiliging die op een later moment, door Intel, in de HDMI is toegevoegd.
De eerste versies HDMI hebben geen HDCP, maar de meeste moderne HDMI apparatuur ondersteunen het prima.

De content (de film b.v.) of het bron apparaat (waar de “output” vandaan komt), bepaald of HDMI HDCP vereist is of niet, en is opgezet zodat bepaalde content dus niet zomaar kunnen worden opgenomen of weergegeven op apparaten die niet met HDCP overweg kunnen.

Chromecast met HDMI HDCP

HDCP is ook de reden waarom een chromecast niet direct aan een Atem Mini gekoppeld kan worden.

In sommige gevallen is dit echter eenvoudig te omzeilen. Om mijn Chromecast toch aan te kunnen sluiten kocht ik een goedkope HDMI splitter. Door deze tussen de Chromecast en de Atem Mini te plaatsen wordt HDMI HDCP omzeilt.

HDMI splitter

Let op! Ik wil dus geen ideeën aandragen over hoe je toch de content kunt kopiëren, door HDMI HDCP te omzeilen. Sterker nog ik vindt dat je ieder moet betalen waar hij recht op heeft. Maar ik bied wel een manier om je je desktop of een browser tab via de Chromecast naar je Atem mini te sturen. Om zo nog meer mogelijkheden te creëren om draadloos content naar je video switcher te sturen.
Eerder keken we naar de mogelijkheden via NDI en naar mogelijkheden voor een draadloze camera of het gebruik van IP camera’s

Oplossing nodig?

Ook een uitdaging waar je een oplossing voor zoekt? Ik denk graag met je mee. Schroom niet om contact op te nemen via email of vul het formulier in op de beginpagina van deze site.