Je wilt niet altijd afhankelijk zijn van een kabel voor je camera. We kennen ondertussen de oplossing via NDI. Maar wat als je je bestaande camera met HDMI uitgang draadloos wilt gebruiken.

Vertraging voorkomen

Het is van belang dat bij gebruik van een draadloze camera er zo weinig mogelijk vertraging optreed. Anders krijg je heel vreemde effecten bij het schakelen tussen de verschillende inputs.

HDMI naar NDI

Een van de mogelijkheden is om een HDMI naar NDI encoder aan te schaffen. Deze zijn beschikbaar in prijzen vanaf +/- € 200. Bijvoorbeeld dit exemplaar. Deze encoder koppel je via een HDMI kabel aan je camera, om vervolgens via NDI draadloos je camera signaal van je netwerk te pikken.

HDMI draadloos

een andere oplossing het HDMI signaal draadloos door te sturen met een HDMI zender en ontvanger. Daar zijn goede apparaten voor beschikbaar.
Als we kijken bij het merk Hollyland komen we ze tegen vanaf +/- 400 per set. Op youtube kun je over deze professionele oplossing genoeg terug vinden. Maar zoals al eens aangeven, zoek ik ook naar budget oplossingen.

Hollyland mars

Ik ben dus op zoek gegaan naar een goedkopere oplossing, ik moet zeggen die zijn er niet veel, en als je ze vindt is er niet of niet veel te vinden over de vertragingen die optreden als je ze gebruikt. Op amazon kwam ik de measy FHD656 Nano tegen, die slechts € 89 kost (hetzelfde device wordt op aliexpress voor 256 euro verkocht!). Ik heb deze besteld en zal deze binnen kort aan de tand voelen. Als het niet voldoet gaan ze gewoon weer retour.

Maesy FHD656 Nano