Goed bericht van mijn favoriete leverancier, de Blackmagic Design Atem Mini is verzonden. Een nieuwe stap in het werken met live switchen. Door het in zetten van deze videomixer ontlasten we de PC en in de toekomst maken we het met de komst van meer hardware (zoals een streaming encoder) zelfs overbodig om een PC in te zetten.

blackmagic-design-atem-mini-hdmi-live-switcher

De Atem mini is echt een wondertje in een doos. Slechts 0.55kg, maar 4x HDMI inputs maat met automatische up- en cross converter. Of je nu 1080p, 1080i of 720 aanbied, het wordt automatisch omgezet naar de ingestelde resolutie van de Atem Mini en gesynchroniseerd. Maar dat niet alleen, 2 audio input kanalen en een ATEM Advanced Chroma Keyer voor Green- of Blue screens. Een HDMI output maar ook een USB-c output, je kunt de Blackmagic Design Atem Mini gewoon als webcam gebruiken.
En als je dan dacht dat alles al was, nee hoor, het kunt dit device over USB-C of over ethernet volledig beheren.
Er zit via de software een audiomixer in die een limiter, een compressor, een 6 bands equilizer in. Audio follow video, zodat het kiezen van een camera ook het audiokanaal van die bron meeneemt en nog veel.
Er is de komende tijd dus weer veel uit te zoeken en in te stellen. En dat allemaal om een betere streaming service neer te kunnen zetten.