Met multiview krijg je meer beelden op 1 scherm. De Atem Mini Pro en de Atem Mini Pro Iso hebben de mogelijkheid om via de HDMI uitgang een multiview beeld uit te sturen.

10 inch monitor multiview

De Atem Mini voorziet daar niet in. Maar met wat handigheid is dat deels wel te realiseren. Je kunt een losse multiviewer kopen die meerder HDMI inputs tot 1 beeld samenvoegt en over 1 HDMI kanaal uitstuurt. Door gebruik te maken van HDMI splitters kun je dan een camera naar een input van je videoswitcher sturen en tegelijk naar een ingang van de multiviewer.

Multiview met multiviewer

Ik heb een goedkope multiviewer aangeschaft via ali express deze heeft ook nog wat mogelijkheden om te selecteren wat er op de output terecht komt.

Wiistar 4X1 Hdmi Multi-Viewer Hdmi Quad Screen Real Time Multiviewer Met Hdmi Naadloze Switcher 1080P Hd Ir Hdmi schakelaar

Met 4 goedkope HDMI splitters van dezelfde site kan ik zo 3 camera’s en de program out van de Atem Mini toch in 1 beeld krijgen. Dat is voor mij voldoende aangezien ik de 4de output altijd gebruik om de overlays in te voeren en ik dat niet echt hoef te zien. De overlay komt namelijk vanzelf op het programma terecht en hoef ik in de multiview niet te zien.

Oplossingen verzinnen

Het is altijd een uitdaging je niet te laten beperken door de mogelijkheden die je hebt. Probeer met wat je hebt, en passend in je eigen budget oplossingen te creëren, die voldoen.

Mutliview

Voor het ontbreken van de multiview op de Atem Mini heb ik dus voor een klein budget een oplossing gecreëerd.

Opnemen

Ook het ontbreken van de mogelijkheid voor het opnemen heb ik voor weinig en met spullen reeds in mijn bezit een oplossing gevonden.

Streamen

Voor het ontbreken van de mogelijkheid om direct van de Atem Mini heb ik een los component toegevoegd. Alles bij elkaar voor minder dan de prijs van de Atem Mini Pro.

Is dit dan een betere oplossing? Nou voor dat moment was het voor mij een betere oplossing.
Past de Atem Mini Pro ook in je budget? Het is altijd makkelijk als het met één apparaat kan, scheelt je in ieder geval heel wat kabeltjes en dus rommel op je werkplek.