Er borrelen wat nieuwe ideetjes op voor test video’s.

Ze zullen engels gesproken zijn omdat ik over ieder van deze ideeën zo ie zo nog niets terug vindt en er dus de streaming community mee kan dienen van nieuwe informatie.

Eerder had ik het idee voor deze test video over het gebruik van NDI gebruik. Ik moet nog veel leren als het om het filmen en terug kijken van mijzelf gaat.

Ik doe dit dus vooral daarom. wellicht gaat het ooit wennen om mijzelf terug te zien. Het is makkelijker iets van anderen te registeren.

Vandaar mijn voorkeur voor het onderzoeken van vraag stukjes.

voor nu de volgende ideeën

  1. Het eerste idee: een video waarin NDI rechtstreeks via OBS ga vergelijken met NDI via een een Raspberry Pi voor zien van Dicaffeine. Hoeveel vertraging treed er op door de Pi te gebruiken
  2. En een volgend idee is dat ik een van mijn andere hobbies wil combineren met live streamen en kijken of het mogelijk is om New Packet Radio te gebruiken om een stream over te brengen. Een stukje van het verkeer over de techniek van een zendamateur. Eerder deed ik al eens een voip call zonder enige problemen via deze techniek. Het idee is daarbij gelijk even kijken welke snelheden er te halen zijn door ook een speedtest uit te voeren over de NPR modems.  
NPR-70 Modem - idee voor video

Ideeën?

Heb je zelf een vraagstuk of ideeën op het gebied van live streamen?
Leg het me voor wellicht kan ik het onderzoeken of voor je oplossen.

Ik denk graag met je mee of er een oplossing is. Of als ik de mogelijkheid en de spullen heb wil ik graag dingen voor je testen.
Ik kan er zelf ook veel van leren. Iedere en ieders situatie is anders. Misschien zoek je wel een oplossing voor het live streamen met kerst zodat familie toch mee kan kijken. Maar weet je niet hoe je dat dan ook nog leuk aan kunt kleden.

Of zoek je naar mogelijkheden om tijdens een video vergadering op te vallen door iets anders te versturen dan een kaal webcam beeld.