Zo voor het eenvoudiger bedienen de verschillende onderdelen heb ik een Elgato stream deck aangeschaft. Dit is een USB device met 15 knoppen waar je zelf functies aan toe kunt wijzen.
Door nu gebruik te maken van een stukje software is het mogelijk om meerdere actie tegelijk uit te laten voeren door 1 van die knoppen.
Ik heb gekozen voor companion van Bitfocus, die kan zowel de Blackmagic design Atem mini als OBS besturen. De verschillende knoppen hebben nu functies om tegelijk met het wijzigen van een scene in OBS ook de juiste camera op de Atem mini in te stellen. De knoppen ook als je er een activeert, je kunt dus zien welke knop er actief is.
Ik heb ook knoppen gemaakt om het streamen te starten en te stoppen en om het opnemen te starten en te stoppen.

Elgato stream deck
Elgato stream deck

Je kunt met het op smaak maken van de stream deck heel ver gaan. Omdat onder iedere knop een LCD schermpje zit is het ook mogelijk om plaatjes onder de knop te plaatsen en de plaatjes te laten wisselen aan de hand van de staat van de knop. Nu is dat natuurlijk heel leuk, maar het gaat mij vooral om de functionaliteit. Zoals op de foto te zien is maak ik gebruik van tekst informatie op de knoppen. De opname en stream knoppen zijn standaard rood, en als streamen op opnemen actief zijn worden deze groen.
De andere knoppen zijn standaard zwart en worden groen al ze actief zijn. Zo houdt ik in oog opslag overzicht over wat er actief is of niet.