Er zijn veel streaming services die het mogelijk maken om een livestream op het internet te plaatsen. De bekendste zijn natuurlijk Youtube en Facebook, die het in hun apps heel eenvoudig maken om live te gaan.
Maar er zijn er nog veel meer. Denk aan Twitch, Twitter, Periscoop, LinkedIn of Restream.io

Atem mini in streaming services

Die laatste is wel een hele leuke, als je restream als streaming service gebruikt, kun je via restream je stream doorzetten naar een of meerdere andere streaming services. Dus met 1 stream uitsturen kun je op meerdere platformen tegelijk live zijn. Ze bieden 30 platformen aan om je stream naar door te sturen. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de voorwaarden van de betreffende service. Denk bijvoorbeeld na over copyright en dergelijke.

Atem mini als webcam

De Atem mini (Pro/Iso) bied de mogelijkheid om als webcam te functioneren. Als je de switcher via de USB-C uitgang aansluit op een computer (PC of Mac) word deze gezien als Webcam en audio device.
Je kunt dan eenvoudig bij diverse streaming services kiezen voor live gaan, kies de Atem Mini als webcam en audio device en wat je switched is direct zichtbaar op je live stream.

Device manager -Atem Mini Pro


Door deze mogelijkheid is het ook mogelijk om de Atem mini te configureren als input voor Skype, Zoom of een andere videoconferentie pakket. Zo krijg ik regelmatig de opmerking dat ik wel heel mooi beeld heb tijdens een video vergadering. Dat is dan omdat ik mijn fototoestel (Panasonic GH1) met een mooie lens (Zuiko 50-200SWD) via de Atem als input voor de software gebruik. Daarmee creëer is dus een hele mooie vervaagde achtergrond zonder dat de software er iets mee hoeft te doen. Zelf ben ik dan haarscherp in beeld. Dit kan dus ingezet worden zowel bij lokaal geïnstalleerde software als bij een online streaming service.