Omdat je soms zelf ook wilt zien wat je de wereld in stuurt is een monitor wel handig. Nu is het echter zo dat als je Atem Mini (welke uitvoering dan ook) op 30 FPS zet dat dan ook de HDMI out van je Atem Mini 30Hz output geeft. De meeste PC monitors kunnen dat niet aan. Daarom had ik zelf al mijn toevlucht genomen tot een portable televisie van 10 inch.

Voor de setup in de kerk wilde ik ook een monitor toevoegen zodat we deze op multiview of program out kunnen zetten. Langs die weg is het dan ook mogelijk om de audio te monitoren. Het is dus van belang een monitor te vinden die HDMI input accepteert en een hoofdtelefoon uitgang heeft.

Mijn eerste hoop was weer een 10 inch draagbare TV te kopen, deze waren ondertussen echter niet meer in de prijs klasse te vinden waarin ik deze had aangeschaft. Ik bestelde een andere (duurdere) deze had echter een HDMI uitgang in plaats van een ingang. Bij mijn zoektocht naar een geschikt alternatief kwam ik deze 10 inch monitor tegen die verkocht wordt als voor de Raspberry Pi.

Monitor met mulitview

Het is soms gewoon fijn als je een goed overzicht hebt van wat de 4 inputs tonen en hoe het met de opname en de stream status is. Ook wil je zelf kunnen horen hoe het met de audio is gesteld die je wegstuurt. Voor dat laatste heeft de Atem Mini helaas geen aansluiting dit moet je dus doen via een device dat je aan de HDMI uitgang van je videoswicher hangt.