Goed nieuws voor android gebruikers. Binnenkort is NDI | HX camera ook beschikbaar voor Android. Eerder schreef ik al over de mogelijkheid om iOS devices te gebruiken als draadloze camera. Binnenkort komt de app er dus ook voor Android. Zo las ik op de website ndi.tv.

NDI voor Android onderweg

NDI voor Android

NewTek NDI is een open-source protocol wat in 2015 is gelanceerd door software ontwikkelaar NewTek. De komst van het Network Device Interface zorgde voor een kleine revolutie in de wereld van videoproductie, en eigenlijk nog steeds. Voorheen was het namelijk een vereiste om hardware als camera’s, controllers, etc. fysiek aan te sluiten op andere hardware en software. Maar met Network Device Interface kan dit gewoon over een bestaand netwerk. Je kunt je vast voorstellen dat dat uitkomst bied om camera’s op afstand via NDI voor Android in je streaming software te krijgen.

Nog meer potentiële camera’s aanwezig op je evenement.

In deze tijd heeft iedereen wel een telefoon in zijn zak. Van de iOS devices kunnen we dus al gebruik maken om er een draadloze camera van te maken. Maar binnen kort dus ook van de Android telefoons door middel van NDI voor Android. Kun je je voorstellen wat een mogelijkheden er dan zijn? Denk eens aan de fantastische camera’s in Sony telefoons. Of in de High End Samsungs.

Op de hoogte blijven?

Ik heb me natuurlijk gelijk aangemeld om op de hoogte gehouden te worden. Zodra het uitkomt zal ik het installeren op mijn telefoon en kijken of het naar mijn wens en verwachting werkt.
Nu al zien hoe het werkt? EposVox heeft een beta versie mogen testen je kunt hier alvast een kijkje nemen hoe bij NDI voor Android aan de tand voelt.

Meedenken

Zoek je een oplossing voor je streaming uitdaging? Ik denk graag met je mee, schroom niet om contact met me op te nemen.