Opnemen van je programma is op Atem Mini niet direct mogelijk. Met een Atem Mini Pro is het wel mogelijk je programma direct op te nemen. Met de Atem Mini Pro Iso is zelfs het opnemen van alle inputs tegelijk mogelijk.

Maar toch zijn er wel mogelijkheden om het programma van de Atem Mini op te nemen. Ik ben bijvoorbeeld zelf in het bezit van een HD video recorder die de HDMI gewoon doorlust. Deze video recorder kan direct op een USB stick opnemen. De HDMI uitgang van de Atem Mini gaat dan naar de ingang van de Video recorder en de HDMI uitgang van de Video recorder naar de Video encoder die de stream naar de streaming service verzorgt.

Dit heeft ten opzichte van de ingebouwde mogelijkheid voor het opnemen uiteraard wel wat nadelen. Je hebt een extra apparaat in je syteem, met een extra voeding en je moet dit de opname op dit apparaat handmatig starten.

Videorecorder voor opnemen

De video recorder die ik gebruik is de DigitNow! BR107

Digitnow! br107 video recorder voor opnemen

Dit apparaat ondersteunt Full HD 1920×1080 maar ook 1280×720. Als input wordt HDMI, YPbPr en CVBS geaccepteerd en kan de opname rechtstreeks schrijven naar een aangesloten USB device. Dit kan een USB stick maar ook een externe USB HDD of externe USB SSD zijn. Voor het bedieningsgemak zit er een losse knop bij waarmee de opname kan worden gestart en gestopt.

Meedenken

Er zijn vaak meerdere oplossingen voor een probleem. Mijn oma had vroeger een asbak met de tekst waar geen weg is, is een omweg. Dat houdt ik altijd in mijn achterhoofd bij het zoeken naar een oplossing. Ik denk graag met u mee op zoek naar een oplossing die past bij uw uitdaging en uw budget. Er soms met wat out of the box denken soms verrassende oplossingen te vinden.