Op verzoek van enkele mensen die zich ook met livestreamen van evenementen bezighouden heb ik een video opgenomen waarin ik NDI Smartphone test.
In het Engels. En nog wat bewerking achteraf.
Moet zeggen dat nog niet mee valt. Vindt het ook niets om mezelf op camera terug te zien. Maar vooruit.

Eerder schreef ik al dat NDI for Android beschikbaar was gekomen. Er werd me gevraagd om eens te kijken wat de vertraging was die op treed als je dat gebruikt.

Tijdens de NDI Smartphone test maakte ik een vergelijking tussen de iPhone5 de Samsung Galaxy A50, de iPad 3 en een direct via HDMI aangesloten camera. Daarvoor maakte ik gebruik van een daarvoor ingericht draadloos netwerk. Dat vooral om te voorkomen dat er andere gebruikers op het netwerk zouden verstoren.

De conclusie van de NDI Smartphone test

Is dat mijn Samsung Galaxy A50 over NDI net zo snel is als de Sony camera die ik rechtstreeks via HDMI aan had gesloten. Dat lijkt dus heel goed bruikbaar om Smartphone via NDI in te zetten als draadloze camera’s tijdens een livestream evenement. Hartelijk dank aan de heren van Newtek die nu ook een app voor Android beschikbaar hebben gesteld.

Galaxy A50 NDI Smartphone test

NDI

Netwerk Device interface is een leuk toepassing om zonder allerlei kabels content in je video’s te krijgen. Dat kan gaan om camera beelden zoals in de NDI smartphone test, maar ook om een computer scherm, of een powerpoint presentatie.

Zoek je een draadloze camera oplossing?

Ik denk graag met je mee om een budget vriendelijk oplossing te vinden.
Leuke ideeën voor een test video? Laat maar horen wellicht kan ik er iets mee.