Het is mogelijk om bij een virtueel evenement in een live stream toch sprekers en presentaties van andere locaties in je live stream toe te voegen.
Sterker nog het is mogelijk dat ik vanuit mijn kantoor je hele virtuele evenement regisseer.

Uiteraard is daar wat voorbereiding voor nodig. Maar het is mogelijk om een heel programma samen te stellen, met meerdere sprekers en hun presentaties,terwijl iedereen gewoon in zijn eigen thuis omgeving zit. Dit alles in één virtueel evenement.

Ik bedoel dan niet een Zoom, Skype of Jitsi call. Maar echt een live stream op bij voorbeeld Youtube, Facebook of Twitch, waarbij we de sprekers en hun presentaties, in 1 stream terecht laten komen.

Met de Atem Mini van Black Magic design kan ik meerdere gasten in je stream terecht laten komen. Dit voegen we samen en sturen we naar buiten alsof het van 1 locatie komt. We hoeven dit niet van te voren op te nemen. Zo creëren we een echte live stream met interactie via de chat. We laten de sprekers en hun presentaties binnen komen in OBS studio en sturen dit dan weer als input naar de videoswitcher. Elke spreker kan daarbij zijn eigen favoriete tools blijven gebruiken.

Voor de presentatie kunnen de spreker gewoon gebruik maken van powerpoint. Die hoeft niet eens door een ander bediend te worden, maar kan de presentator gewoon op zijn eigen pc bedienen. Dit realiseren we door gebruik te maken van de mogelijkheid “Online presenteren”. Online presenteren is een standaard functie in powerpoint waarbij de presentatie via internet beschikbaar komt. De internet presentatie kunnen we weer in OBS Studio binnen halen. Als de presentator naar de volgende slide navigeert gaat dat netjes mee.

De presentator dan toch nog in beeld houden? De mogelijkheden voor picture in picture zijn aanwezig, dus we kunnen alle kanten op.

Picture in picture