Mifi staat voor mobiele wifi. Dit is dus hetzelfde als een 4G router. Een mifi router is klein apparaat waar je een data simkaart in stopt, daarmee verbind met de 4G verbinding en zich voordoet als Wifi access point.

Nu zou je zeggen o, maar dan maak ik gewoon een hotspot op mijn telefoon.
Dat geeft inderdaad het zelfde resultaat. Een mifi router is er echter voor gemaakt. Heb je de temperatuur wel eens gevoeld als er langdurig meerdere apparaten met je hotspot zijn verbonden? en heb je wel eens gekeken naar het batterij verbruik?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een Mifi router, welke uiteraard ook in prijs verschillen. Maar minstens zo belangrijk is het gebruikte data abonnement, welke snelheid kun je daar mee halen.

TP-LINK M3750

TP-Link M7305 Mifi router

ik maak gebruik van de TP-link M7350 dat werkt goed in combinatie mijn mijn Vodafone abonnement en geeft me voldoende bandbreedte om een live stream te verzorgen daar waar er niet voldoende bandbreedte via een vaste verbinding aanwezig is. Ik sluit via een Wifi reapeater de TP-LINK TL-WA850RE mijn router TP-LINK AC1200 daarop aan om zijn mijn eigen netwerk te creëren.

Eigen netwerk

Door het creëren van dit eigen netwerk, loop ik ook niet het risico dat andere aangesloten apparatuur mijn verbinding verstoord. Het is wel goed om aan een eventueel aangesloten Windows laptop te laten weten dat het gaat om een “Verbinding met datalimiet” zodat er niet bijvoorbeeld update gedownload gaan worden over deze verbinding. Mobiele data is nog steeds vrij kostbaar en tijdens het streamen wil je geen bandbreedte verbruiken voor andere processen dan het streamen.

Ik heb uiteraard nog veel meer tips en of kennis te delen. Ik help u graag met het bedenken van een goede oplossing. Ook voor het selecteren van geschikte apparatuur wil ik van informatie voorzien. Waar geen weg is, is een omweg.