Om tijdens het livestreamen even een video af te spelen kunnen we diverse oplossingen verzinnen. We kunnen de video op een aparte laptop zetten, en die aan een van de poorten van de Atem Mini als input aanbieden. We kunnen de video afspelen op de computer die de overlays verzorgt. Of er kunnen gebruik maken van een apart device. Black Magic design heeft daarvoor de Hyperdeck deze wordt dan in de Atem controle software herkend en kan daardoor worden opgestart.
Dat klinkt dan gelijk als de mooiste oplossing. Echter er hangt een fors prijskaartje aan dit apparaat (als je het al kunt verkrijgen).

Gelukkig zijn er andere mogelijkheden. Er is een kant en klare image voor de Raspberry Pi te verkrijgen PlayoutBee van ByteHive. Daarmee is dit een stuk eenvoudiger op te lossen. Via een nette webinterface kun je mp4 bestanden uploaden. Je kunt vervolgens via de Atem Controle software de Raspberry Pi vebinden alsof het een Hyperdeck is en de mp4 bestanden selecteren en afspelen in de Atem Controle Software.

En alsof dat nog niet genoeg is krijg je bij dit product ook nog eens heel goede ondersteuning. Zo is er op mijn vraag de mogelijkheid in gemaakt om buiten de output over de HDMI poort ook een output over een netwerk verbinding te krijgen. Daardoor is het mogelijk om een filmpje van de Hyperdeck niet alleen direct in de Atem Mini als input te krijgen, maar ook als browser input voor een computer die aan een beamer hangt.

Uiteraard kan een orignele Hyperdeck veel meer, maar voor het afspelen van een filmpje is dit wel een hele mooie en betaalbare oplossing.