Een van de dingen die ik in een Youtube filmpje van John Barker zag sprak me een. Zelf een router meenemen waar je apparatuur aanhangt en de wan poort gebruiken om met het aanwezige netwerk te verbinden.

Het grote voordeel daarvan is dat je alles al van te voren gereed kunt maken. Je hebt volledige controle over je eigen deel van het netwerk en je daarop geen last van anderen hebt.

Daarom heb ik voor deze dienst een TP-Link AC1200 wireless aangeschaft. Daarmee heb ik direct ook een 2.4 Ghz en 5Ghz eigen wifi in de lucht.Dat is vooral heel handig als je een telefoon via NDI als camer wilt gebruiken.

TP-link C1200

En als er nu geen netwerk of bedrade internet verbinding beschikbaar is?
Ook daar heb ik over na gedacht. Ik heb al een TP-Link M7350 Mi-Fi hostspot met een data simkaart.

De AC1200 verbinden met de mifi gaat via een range extender. De TP-Link TL-WA850RE connect met een draadloos netwerk maar voorziet ook in een ethernetpoort, waarmee ik dan de router weer kan verbinden.

Op deze manier heb je geen conflicten in een bestaand netwerk en kun je altijd ongestoord streamen.

Oke het kan natuurlijk nog dat je precies een netwerkadres hebt gekozen dat ook op locatie wordt gebruikt. Dan is het een kwestie van even de router opnieuw configureren en is alles al weer gereed om live te gaan.