Bedenk een hoeveel smartphone er op je event aanwezig zijn. Stuk voor stuk hebben deze een betere camera aan boord dan de gemiddelde laptop.

Het is goed mogelijk om een Smartphone (Iphone of Android) draadloos als input voor open broadcast software te gebruiken.
Een groot voordeel is dat dit draadloos gebeurd, dus er hoeven geen kabels van de computer met Open broadcast software naar de telefoon te lopen.

Persoonlijk vindt ik het geen aanrader om de audio van een telefoon te gebruiken, dit klinkt namelijk nog al blikkerig.

Voor iPhone zou ik gebruikmaken van Newtek NDI HX app. Voor android zijn er verschillende mogelijheiden. Ik heb goede ervaring met IVCam

Smartphone
Smartphone

Als we het hebben over goede camera’s hebben we het echt niet alleen over de High End Smartphone. Tuurlijk zullen de meeste duurde modellen een betere camera hebben. Maar de gemiddelde instapper heeft tegenwoordig een prima camera aan boord. Als we kijken naar de midrange toestellen zijn echt de meest prima geschikt om als remote camera voor je stream te dienen.

Ik heb dit getesten met een iPhone 5, een iPad3, een Samsung Galaxy A50 en een Samsung Galaxy Tab A uit 2016, deze zijn allemaal bruikbaar als camera voor je live stream.