Op het gebied van audio hoefde ik niets aan te schaffen. Ik ben al lange tijd in bezit van een Behringer XENYX 1002C mengpaneel en bezit meerdere bedrade en draadloze microfoons. Voldoende mogelijkheden dus om het geluid goed in de stream te krijgen.

Behringer Xenyx 1002B
Behringer Xenyx 1002B

Hier is wel één aandachtpuntje nodig, HDMI komt altijd vertraagd door terwijl audio vrijwel onvertraagd binnenkomt. Het is dus noodzakelijk om een en ander in sync te brengen voor we dit het internet opsturen.

Een van de oplossingen is om het audio signaal via een camera te laten lopen, zodat deze net als de beelden via HDMI vertraagd worden, dan zijn ze weer netjes gesynchronizeerd.

Een andere oplossing is om dit in de Open Broadcast Software op te lossen door de gebruikte audio interface te vertragen.

Als ik het geluid niet via de camera laat lopen maak ik gebruik van de Behringer UCA202 om via USB de computer in te gaan.

Geluid is wel uitermate belangrijk voor een stream. Want als u niet te verstaan bent komt de boodschap niet over. Het maakt al een heel verschil als we een extrene microfoon of een richt microfoon direct aan de camera hangen. Maar het beste resultaat wordt altijd behaald als de microfoon dicht bij de spreker is. Daar kunnen we een draadloze revers microfoon voor in zetten. Ook een headset microfoon behoort tot de mogelijkheden.