Al voor ik met in deze materie verdiepte was ik in het bezit van een tweetal digitale video camera’s. Eén daarvan (Sony HDR-CX250E) kon netjes 1920×1080 leveren over de HDMI uitgang. Uitstekend geschikt voor mijn doeleinde, het streamen. De andere had geen HDMI maar een gewone videouitgang en kan dus niet de resolutie leveren die ik graag wilde. Deze kwam niet verder dan 640×480.

Sony-HDR-CX250E
Sony HDR-CX250

Tijdens al het lezen en Youtube video’s bekijken. kwam ik tegen dat je best dezelfde camera’s kunt gebruiken om te voorkomen dat er veel verschil in je beelden zit.

Dus ik ging op de tweedehandsmarkt opzoek naar precies dezelfde camera. Na een aantal malen zoeken kwam ik die tegen en ik deed een bod. De verkoper was er niet echt van onder de indruk dus wilde niet direct happen. Door al het zoeken kende ik de markt en beetje en wachtte rustig af. Na een week wilde hij mij de camera toch voor die prijs aan mij verkopen. Ik heb dus nu 2 identieke video camera’s met 30x optische zoom.

Uiteraard zijn er veel andere camera’s mogelijk maar vergeet niet ik wilde alles voor een laag budget realiseren. Het doel is namelijk voor een laag budget streaming service te bieden.

Natuurlijk is een 4K Blackmagic Design Pocket Cinema camera een hele leuke camera. Maar ik wil een stream van 1920×1080 realiseren. En de videoswitcher die ik op het oog heb kan toch niet meer aan.