Ik ben ook nog altijd een hobbyfotograaf. Daarom bezit ik een flink aantal lenzen met een zogenaamde 4/3 mount. Die lenzen passen op mijn verschillende camera’s. Die Olympus fotocamera’s zijn alleen niet in staat om ook video op te nemen en dus video te streamen.

Na onderzoek kwam ik er achter dat Panasonic bodies ook door diverse Youtubers worden gebruikt. Er zijn prachtige firmware hacks. Bijvoorbeeld die de limiet van 29 minuten video opnemen verhelpen. Met een adapter kan ik mijn foto lenzen daar op gebruiken. Omdat fotocamera’s onder ander regelgeving vallen dan video camera’s kiest Panasonic voor deze beperking.

Ik ging op zoek en kwam op marktplaats de Panasonic DMC-GH1 tegen. Na onderhandelen voor een leuke prijs en bij een betrouwbare verkoper werd deze van mij.

Pansonic GH1
Pansonic GH1

Daarbij schafte ik een adapter aan om van 43 naar m43. Zodat de 4/3 mount lenzen op de m4/3 mount van deze body passen. Om zeker te zijn van constante voeding kocht ik een adapter die batterij vervangt .

Met de aanschaf van deze body heb ik ineens beschikking over hoge kwaliteits lenzen. De lenzen hebben een range van 12mm tot en 500mm (35mm equivalent 24mm tot 1000mm) Dus voor veel verschillende toepassingen.

En ook hier is weer veel te zeggen over andere betere, nieuwere en mooiere camera’s die uitstekend kunnen filmen. Maar vergeet niet ik wilde het allemaal betaalbaar houden zodat ik dit ook als betaalbare dienst aan anderen aan kan bieden. Dat lukt nu eenmaal niet als ik eerst 2 Sony HXR-NX5R camera’s moet aanschaffen.