Al voor de corona crisis begin 2020 was ik regelmatig aan het rondstruinen naar live stream oplossingen. Ik werd een groot fan van het Youtube kanaal van John Barker van Here to Record. Zo onstond het idee voor StreamGlobe.

Ik zat al diverse keren naar de Blackmagic Design ATEM mini te lonken maar ging niet tot de aanschaf over. Wel experimenteerde ik met de camera’s die in mijn bezit waren en een Avermedia LPG Lite capture device. Af en toe streamde ik, bij een bijzondere gelegenheid, een kerkdienst. Dat deed ik met de camera’s die in het door ons gehuurde gebouw aanwezig waren. (de kwaliteit liet te wensen over)

En toen brak de Corona crisis uit. Ineens was er het grote verlangen om de kerkdiensten met een betere kwaliteit uit te gaan zenden. Het grote experimenteren begon. Helaas is er in dat gebouw geen fatsoenlijke internet verbinding te krijgen. Dus streamen wilde niet goed lukken en zijn we overgegaan naar opnames die we later ter beschikking stellen.

Ik bleef kijken en zoeken, maar constateerde dat alle middelen die je ervoor nodig hebt gewoon in eens niet meer te verkrijgen zijn. (probeer maar eens een FHD webcam te kopen) En dat gebruikte apparaten zoals de Atem Mini voor meer geld werden aangeboden dan dat een nieuwe kost.

Mijn andere werkzaamheden vielen ook een beetje terug. Ik had dus tijd zat om na te denken. Ik nam het besluit te investeren in hardware om anderen van dienst te kunnen zijn met de opgedane kennis.

Netwerk

Een router (TP-Link AC1200 wireless) welke ik kan gebruiken om mijn eigen netwerkje neer te zetten om alles aan elkaar te verbinden, en een range extender (TP-Link TL-WA850RE) om die router desnoods via mijn mifi aan het internet te hangen.

En zijn onderweg de Blackmagic design ATEM mini en een hardware video encoder.

Wat betreft audio heb ik alles wat ik hiervoor nodig heb al wel.

Deze site is alvast aangemaakt.
Nu is het wachten tot de laatste onderdelen binnen zijn.

In de tussentijd kan ik alvast met u meedenken of met de apparatuur die ik nu al heb alvast uit de voeten. Want dat is het idee voor StreamGlobe