Na diverse producten te hebben getest, had ik de hoop opgegeven om een betaalbare oplossing om HDMI draadloos te verbinden te vinden. Maar laatst kwam ik de Nedis VTRA3405BK tegen.

Vandaag kwam dit pakketje binnen. En de eerste indruk is dat het werkt. Een oude videocamera draadloos naar de videoswitcher werkt. De output van de ATEM Mini pro naar een monitor werkt zonder problemen.

Het zou toch fantastisch zijn als dit de oplossing is om in grotere ruimtes een camera draadloos te verbinden met je video switcher. Dan struikelen ander aanwezigen niet over de kabels. Ook ben je veel flexibeler in het opstellen van je camera als je deze draadloos kunt verbinden

Nedis lijkt de laatste tijd aardig aan de weg te timmeren met betaalbare alternatieven voor A-merken. (zoals ze het zelf zeggen) In dit geval lijkt het er op dat ze er in geslaagd zijn. Tuurlijk is een Hollyland device met een eigen accu handiger. Maar met een powerbank en dit device lijkt het voor de helft van het geld ook op te lossen te zijn. En juist dat oplossen van deze problemen voor een beperkt budget is wat het voor mij leuk maakt.


Uiteraard moet ik dit product nog wat nader aan de tand voelen, maar de eerste indruk is een goed. De vertraging is op het eerste gezicht gering, Ik zal binnen kort nog eens een latency test uitvoeren en daarvan een filmpje maken om jullie van mijn bevindingen op de hoogte te houden.

HDMI draadloos verbinden