Een hoofdtelefoon is onontbeerlijk als je iets doet met audio en video. Je moet gewoon in je live omgeving af en toe controleren wat je aan audio de wereld in stuurt bij je live stream zonder dat dat voor anderen te horen is.

Nu zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden. Van de oortjes die je bij je telefoon gebruikt tot de meest dure noice canceling koptelefoon die je maar kunt verzinnen. Van draadloze exemplaren tot bluetooth oplossingen.

Draadloze hoofdtelefoon?

Ik kan er kort over zijn, ik zou het voor deze toepassing een draad gebonden hoofdtelefoon houden. Alleen maar weer meer signalen en overgangen die roet in het eten kunnen gooien. (Of ruis op de lijn). Kies voor een draad gebonden oplossing dan sluit je dat alvast uit.

Oortjes

Tja bijna iedereen heeft ze wel bij zijn telefoon. Wat de meeste echter niet hebben is een goed afsluiting van de externe geluiden en genoeg kabellengte om comfortabel te kunnen bewegen als je apparatuur iets verder van je af staat.

On ear hoofdtelefoon

Een On ear hoofdtelefoon staat op je oren, deze sluiten dus niet direct aan op je schedel en laten iets meer ruimte voor geluiden van buiten de hoofdtelefoon.

Over ear koptelefoon

Een over ear hoofdtelefoon zit volledig over het oor en sluit deze volledig in en geeft een beter isolatie van externe geluiden dan een on ear exemplaar.

Mijn keuze?

Ik kies voor een goedkope over ear hooftelefoon zoals de Behringer HPX4000. Met een spiraalsnoer, zodat je extra lengte aan de kabel hebt maar deze niet altijd in de weg ligt. Betaalbaar, je kunt hem eenvoudig vervangen voor een nieuwe. Vergeet niet dat hij niet veilig opgeborgen is, maar dat je hem op locatie gebruikt.

Over ear hoofdtelefoon Behringer HPX4000


Ik zou mijn Sony WH-CH700N die thuis (bedraad en draadloos) gebruik niet graag laten liggen in de pauze van een evenement. Bij de Behringer HPX4000 is dat toch wat makkelijker.